Atunci când vine vorba despre tranzacțiile imobiliare și anume despre căutarea unui preț pentru un imobil cât mai bun este important să alegeți un agent imobiliar care să vă ofere tot sprijinul său. În acest fel veți găsi ceea ce vă interesează, evitând în același timp un agent imobiliar slab.
Din păcate însă, nu toți agenții imobiliari sunt opțiunea cea mai bună. Aceștia nefiind atât de dedicați și competenți pe cât v-ați dori voi. Cu toate acestea însă, există unele semne clare că agentul vostru imobiliar poate fi sub așteptări.
Care sunt semnele unui agent imobiliar slab la care ar trebui să fiți atenți?
Lipsa comunicării
În primul rând, comunicarea ineficientă ar trebui să vă pună unele semne de întrebare. Un agent imobiliar cât mai bun trebuie să fie prompt în răspunsuri. Dacă nu răspunde la apeluri, mesaje sau emailuri în timp util, atunci în mod clar este o problemă aici.
Comunicarea eficientă este un lucru extrem de important în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare. În acest caz termenele și detaliile pot face diferența. Un agent imobiliar slab poate provoca unele întârzieri nejustificate, făcând dificilă coordonarea cu ceilalți actori implicați în tranzacție.
Lipsa de cunoștințe
Un agent imobiliar bun trebuie să știe foarte bine piața locală. Dacă observați că acesta nu poate oferi informații actualizate în ceea ce privește tendințele pieței sau facilitățile zonei, atunci acesta este în mod clar un semnal de alarmă pe care ar trebui să-l considerați.
Lipsa de proactivitate
Agentul trebuie să fie cât mai proactiv. El trebuie să caute mereu oportunități de a vinde sau de a cumpăra proprietăți pentru clienții săi. În situația în care observați că acest agent imobiliar așteaptă ca aceste oportunități să vină de la sine, atunci este un semn clar al faptului că acesta nu este în mod clar suficient de dedicat muncii sale.
Dacă agentul este unul proactiv, atunci el va ști că este important să contacteze potențialii cumpărători. Acesta trebuie să organizeze vizionări, dar și să caute în orice moment modalități de a încheia tranzacțiile în cel mai scurt timp. Acestea fiind încheiate și într-un mod avantajos pentru client.
Atenția la detalii
Detaliile sunt și ele importante în tranzacțiile imobiliare. Pornind de la redactarea corectă a documentelor și până la verificarea stării proprietății, precum și a actelor necesare pentru finalizarea tranzacției, toate aceste lucruri au o importanță mare.
Dacă observați că agentul face greșeli frecvente în documente sau omite anumite informații, atunci este un semn clar că acesta nu este suficient de profesionist și vă puteți lipsi de el.
Un agent imobiliar slab are de obicei referințe negative
Înainte de a alege un agent imobiliar, este bine să verificați referințele, dar și recomandările sale. Dacă acesta are referințe și recenzii negative, atunci ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a apela la el. Recomandările pozitive sunt un indicator în ceea ce privește competențele sale, dar și dedicarea unui astfel de agent.
Lipsa de transparență
Transparența este foarte importantă în orice colaborare, iar un agent imobiliar trebuie să fie deschis și sincer din acest punct de vedere. El trebuie să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie, astfel încât să fiți siguri că acesta acționează în interesul vostru.
Dacă observați toate aceste semne, atunci este o idee mai bună să nu lucrați cu un astfel de agent imobiliar pentru că sunt șanse mari ca acesta să vă încurce mai mult.