Your search results

Cum vinzi un imobil ipotecat?

Posted by Sorin on iunie 7, 2024
0

Multe persoane se întreabă ce este un imobil ipotecat. Existând o mulțime de oportunități investiționale imobiliare, probabil că vă tentează și pe voi să vă orientați către un credit bancar pentru a face aceste achiziții.

Sunt așadar pe piață o mulțime de locuințe achiziționate cu un credit bancar, acestea fiind recuperate tot printr-un astfel de ajutor. Instanțierea unui imobil pentru care aveți un contract se poate face cu ajutorul băncii la care ați apelat. Sunt câteva informații pe care le puteți avea în vedere despre ceea ce presupune un astfel de credit ipotecar și cum ar trebui abordată situația atunci când doriți să vindeți, iar o interfata web de evaluare imediata teren gratuit este ceva de avut in vedere.

 

Ce reprezintă un astfel de credit ipotecar?

Acest credit ipotecar este un mijloc financiar prin intermediul căruia o persoană fizică sau juridică împrumută o anumită sumă de bani. Această sumă de bani este folosită în scopul de a achiziționa, a renova sau a construi un imobil. Perioada de timp de returnare a banilor este de obicei mai lungă, iar maximul admis în acest caz este de 35 de ani. Ipoteca nu presupune însă deposedarea proprietarului de imobil. Lucrurile care pot fi ipotecate sunt dreptul de superficie, cotele-părți din dreptul asupra imobilelor, uzufructul acestor imobile și accesoriile, precum și imobilele cu accesoriile lor.

Ce reprezintă semnarea contractului de ipotecă?

Semnarea acestui contract reprezintă actul care cuprinde toate spețele, dar și condițiile unui credit ipotecar. Acesta se încheie în momentul în care notarul public ia cele două părți cuprinse în contract și anume creditorul ipotecar, precum și debitorul ipotecar.

Acest contract este autentificat la un notar autorizat, fiind în acest caz necesare câteva acte. Printre aceste acte se numără actele de proprietate, actele de identitate, certificatul de atestare fiscală, extrasul de carte funciară de autentificare, încheierea de întabulare a dreptului de proprietate, precum și acordul băncii. Toate acestea trebuie prezentate în original în momentul în care contractul este semnat.

Ce reprezintă vânzarea unui imobil ipotecat?

Există câteva variante în ceea ce privește vânzarea unui imobil ipotecat. Acesta poate fi vândut folosindu-se un contract de tip punte. Acest contract oferă posibilitatea de a uni cele două credite ipotecare, dacă îți dorești de exemplu să te muți dintr-un imobil achiziționat prin credit, cumpărând totul în acest mod. În acest fel, nu va trebui să plătești două rate separate, ci doar una singură, doar că în acest caz valoarea ratei va fi una mai mare.

Mai există și o variantă în care cumpărătorul este de acord să achiziționeze imobilul împreună cu rata pe care o aveți, interesandu-se de un pret casa. În acest caz, persoana care cumpără apartamentul va avea obligația de a plăti și restul creditului ipotecar. În situația în care se realizează o astfel de tranzacție, ea trebuie să aibă acordul băncii pentru că există unele operațiuni suplimentare care trebuie făcute înainte.

Una dintre cele mai utilizate metode o reprezintă rambursarea anticipată a creditului. Acest lucru presupune găsirea unui cumpărător, precum și rambursarea creditului folosind suma obținută din vânzare. Contractul cu ipotecă mai poate fi și anulat, datoria fiind plătită după ce imobilul a fost vândut. Dacă suma obținută în urma vânzării nu acoperă toată datoria, atunci ești obligat să plătești diferența din surse proprii sau să soliciți un nou credit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings