Aceste case inteligente încep să fie din ce în ce mai apreciate. Ele reușesc așadar să facă viața oricui mai ușoară. Locuind într-o casă inteligentă, puteți sta liniștiți și să scăpați de orice fel de grijă. Confortul va fi sporit în propria voastră locuință. Orice dispozitiv care utilizează electricitate în casa voastră poate deveni un dispozitiv inteligent. El comunică cu voi și fiind controlat cu ușurință de oriunde vă aflați.
Cum erau configurate aceste case inteligente în trecut?
Deși inițial casele inteligente ajungeau în trecut să aibă un preț destul de mare, în ziua de azi lucrurile s-au mai schimbat, iar aceste locuințe au ajuns să fie din ce în ce mai accesibile. Industria este una extrem de interesantă, ea transformându-se într-o adevărată tendință de consum. Din ce în ce mai multe firme au început să dezvolte noi produse inteligente pentru casă. Vânzările de sisteme automatizate au depășit în momentul de față suma de 10 miliarde de dolari pe an.
O mare parte din aceste vânzări de apartamente inteligente vine în urma faptului că succesul avut de telefoane. Aceste computere ultraportabile sunt peste tot și pot fi configurate în funcție de dorințe. Ele pot controla în funcție de nevoi o mulțime de lucruri, iar în ziua de azi visul de a avea o casă inteligentă în totalitate este unul din ce în ce mai comun.
Cum se configurează o casă inteligentă?
Există mai multe dispozitive pe care orice persoană le poate avea în vedere. În acest fel, ea va putea să configureze cât mai bine casa inteligentă. Camerele inteligente pot fi controlate de oriunde, oferindu-ți posibilitatea de a monitoriza în timp real ceea ce se întâmplă pe proprietatea ta. Se poate face acest lucru indiferent dacă ești la birou, în vacanță sau în altă parte. Astfel, ai acces la imagini clare și actualizat. Ai acces chiar și pe timp de noapte, datorită tehnologiei de night vision integrată în unele modele . În plus, termostatele inteligente îți permit să setezi temperatura locuinței de la distanță, astfel încât, atunci când ajungi acasă, să te bucuri de o atmosferă confortabilă și primitoare, fără a aștepta să se încălzească sau să se răcească încăperile. Toate acestea sunt posibile printr-o conexiune la internet, transformând locuința ta într-un spațiu inteligent și eficient energetic.
În același timp, luminile LED pot fi și ele controlate de oriunde și puteți face reglaje. Astfel încât intensitatea luminii să fie mai puternică sau mai scăzută sau luminozitatea să se schimbe și ea. Senzorii de mișcare pot fi și ei programați în funcție de nevoile pe care le aveți. De asemenea, un alt lucru care poate fi controlat de pe smartphone îl reprezintă încuietorile ușilor, dar și ușile de garaj. Acestea se pot deschide automat în momentul în care smartphone-ul conectat se apropie.
Ce trebuie să mai știți?
Atunci când vorbim despre o locuință inteligentă, se pot face câte de multe automatizări doriți. Aceste automatizări fiind făcute în funcție de nevoile pe care le aveți. Este bine totuși să proiectați locuința în funcție de sarcinile pe care le aveți de făcut și apoi să găsiți modalități de a automatiza lucrurile în funcție de aceste sarcini.
Costul unei astfel de case variază destul de mult. El crește în funcție de cât de inteligentă vă doriți să fie casa respectivă. Specialiștii în domeniu estimează că pentru a realiza o casă cu niște sisteme sofisticate trebuie să scoateți din buzunar cel puțin 10.000 de euro. Dacă o veți construi totuși treptat, începând de exemplu cu un simplu sistem de iluminare de bază, acesta va costa de obicei mai puțin și anume doar câteva sute de euro.